Zoek direct op beschikbaarheid van kamers!

Bezienswaardigheden

Ontdek de mooie grensregio van Valkenburg

Zuid-Limburg wordt omringd door Duitsland en België. Het Zuid-Limburgse Heuvelland loopt vloeiend over in de Belgische Voerstreek met de Noordelijke delen van de donkere Ardennen aan de Oostkant en de typisch Franse stad Luik aan de Zuidwestkant. Aan de Westelijke grens ligt Belgisch Limburg, bekend om zijn prachtige afwisselend landschappen met bosgebieden en heide.

Dé 13 bezienswaardigheden van Aken met informatie en foto’s

Aken bevindt zich in het westen van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen en ligt op slechts enkele kilometers van het drielandenpunt in Vaals, waar de grens van Nederland, België en Duitsland elkaar treffen. De historische stad is sinds de Romeinse tijd bewoond en staat al eeuwenlang bekend voor de zwavelhoudende bronnen en geneeskrachtige minerale baden.

Beleef Zuid Limburg

Een dagje uit, weekendje weg of gewoon lekker op vakantie in (Zuid-) Limburg? En wat te doen in Limburg? Er is genoeg te beleven in de heuvelachtige provincie die bekend staat om zijn vele kastelen, prachtige natuur, cultuur en streekproducten. Ga een dagje winkelen in Maastricht, bezoek de grotten in Valkenburg, fiets of wandel door het golvende heuvellandschap of ga naar één van de attractieparken. Een uniek stukje Nederland! We selecteerden de 15 beste bezienswaardigheden, uitjes & activiteiten voor je (Zuid-) Limburg vakantie.